Margaretha van Borsselenlaan

ArchitectBNLA architecten
FotografieWim Hanenberg
Jaar2015

Margaretha van Borsselenlaan

Deze typische jaren-‘30 woning is grondig gerenoveerd met nieuwe moderne uitbouw. Binnen is de gehele indeling op de schop gegaan en is het dak voorzien van nieuwe dakkapellen, dakpannen en isolatie.

De begane grondvloer is door middel van opvullen van de kruipruimte met drukvaste korrels en een in het werk gestorte, geïsoleerde betonvloer opnieuw uitgevoerd. Daarop is verder de indeling opgebouwd. In het midden van de woning is een blok gesitueerd welke, ondanks het open karakter van het ontwerp, de scheiding vormt tussen diverse vertrekken. De ruimtes zijn af te sluiten door middel van fraai ontworpen stalen kozijnen en schuifdeur.

Op de 1e en 2e verdieping zijn slaapkamers en badkamers gesitueerd en vormen de eiken trappen een mooi, terugkomend accent met de diverse eiken onderdelen in de woning. Samen met de hoogwaardige afwerking en goede keuze van onder andere verlichting en interieur zorgt dit voor een warme sfeer in de gehele woning.

De uitbouw achter aan de woning heeft een grote lichtstraat met doorlopende balklaag wat een fraai en licht effect geeft aan de keuken. In combinatie met de strakke en ranke schuifpui maakt dit een modern karakter binnen de woning. Aan de buitenzijde zijn zwarte Douglas delen gebruikt tegen de uitbouw wat een strak en modern contrast geeft op de overige jaren- ’30 details van deze woning.